Behandler kroppen frugtsukker og raffineret sukker på samme måde?

Sukker er dårligt for dig, uden tvivl om det. Højindtag af sukker øger risikoen for fedme og tidlig død, ifølge en rapport fra Harvard Medical School. Mens din krop behandler sukker i frugt på samme måde som det behandler sukkeret fra din sukkerskål, skal du ikke smide din frugt ud. Frugt giver mange sundhedsmæssige fordele, at bordsukker ikke kan matche.

Om Sukker

Sukker er et kulhydrat. Saccharose, som du måske ved bedre som bordsukker, er lavet af sukkerroer eller sukkerrør og er et disaccharid, hvilket betyder, at det består af to simple sukkermolekyler eller monosaccharider. Glucose og fructose er de to enkle sukkerarter i saccharose. Frugtsukker består af saccharose, samme disaccharid findes i din sukkerskål og fructose, som også er et simpelt sukker.

Sukker fordøjelse

Uanset om det er sukker du lægger i din kaffe eller sukker i din banan, behandler din krop på samme måde. Sukkerfordøjelsen begynder i munden, men det meste af arbejdet forekommer i tyndtarmen, hvor enzymer bryder disacchariderne i saccharosen i monosaccharider. Disse monosaccharider bæres derefter til leveren, hvor de omdannes til glucose, som din krop enten opbevarer som glykogen i din lever eller bruger som energi.

Sammenligning af ernæringen

Mens kroppen behandler sukkeret i frugt på samme måde som det behandler bordsukker, er der betydelige forskelle i næringsmæssige sammensætningen af ​​begge fødevarer som helhed. Bordsukker er en kilde til tomme kalorier, mens frugt giver en række sundhedsfremmende næringsstoffer, herunder fibre, vitaminer A og C og kalium. En teskefuld sukker indeholder 16 kalorier, 4 gram kulhydrater og ingen fiber, vitaminer eller mineraler. Til sammenligning indeholder en medium orange 80 kalorier, 19 gram carbs, 3 gram fibre, 250 milligram kalium og 130 procent af den daglige værdi for vitamin C.

Spis frugt til sundhed

At spise frugt som en del af en sund kost sænker risikoen for hjertesygdomme og visse former for kræft. Derudover får du mere fiber i din kost fra fødevarer som frugt reducerer din risiko for diabetes og kan hjælpe dig med at styre din vægt bedre. For at forbedre din diæt ernæringskvalitet og forbedre det samlede helbred, mål 1 1/2 kopper til 2 kopper frugt om dagen, hvor 1 kop er lig med et lille æble, stor banan eller 1 kop frugtkød.