Dominerende versus abusive forhold

Nogle par nyder at eksperimentere med indsendelse og dominans som en alternativ livsstil. Mellem to medfølende og omsorgspartnere kan øvelsen bringe dem tættere sammen. Der er dog en forskel mellem en dominerende partner og en misbrugende. Hvis din partner skader dig fysisk eller følelsesmæssigt, kan det være på tide at forlade.

Forhandling og samtykke

En dominerende partner eller Dom, der bekymrer sig om en underdanig partner eller under, erkender betydningen af ​​forhandling og samtykke. Et vellykket Dom / sub-forhold, også kendt som et D / s-forhold, er baseret på gensidig respekt mellem partnere, der er villige deltagere. I et D / s-scenario, også kendt som en scene, forhandler begge partnere hvad der vil ske i forvejen. Ifølge Sir Bamm, medlem af bestyrelsen for Safe, Sane og Consensual Network of North Carolina, er en scene mellem respektfulde partnere et kontrolleret miljø. Misbrug er en out-of-control situation, hvor den dominerende partners ønsker er pålagt den underdanige partner mod hendes vilje.

Kontakt med venner og familie

Dem, der deltager villigt i et D / s forhold, har regelmæssig kontakt med venner og familie. Udenfor sit livs grænser med Dom, har en under et “normalt” liv. En dom, der bekymrer sig om hendes under ønsker at hjælpe ham med at opdage, hvem han virkelig er, både indenfor og uden for deres forhold. Hvis din partner har isoleret dig fra dine venner og familie mod din vilje, er det misbrug. Du bør aldrig være bange for konsekvenserne af at tale med eller se dem, du elsker.

Sikkerhed

Sikkerhed er afgørende i et konsensuelt D / s forhold. Faktisk er et grundlæggende princip for D / s det “sikre ord”, som underen kan bruge, hvis hun til enhver tid føler sig ubehagelig med hvad Dom gør. Det er et doms ansvar, der bekymrer dig om at stoppe, når du bruger det sikre ord. En partner, der fortsætter med at påføre fysisk eller følelsesmæssig smerte, enten efter at du har brugt et sikkert ord eller smitter smerte uden at oprette et sikkert ord i første omgang, misbruger dig.

Skam og selvværd

Et konsensuelt D / s forhold gør begge parter lykkelige. En del, der får det, han har brug for, føler sig øget selvværd og en følelse af værd i sit forhold. Han ved, at Dom værdsætter ham, værdsætter ham og nyder at bruge tid sammen med ham. Han stoler på sin partner at lede ham på en udforskning af en tidligere ukendt side af sig selv. I et voldeligt forhold er underholdspartners selvværd eroderet eller ødelagt. Han stoler ikke på den dominerende partner.

Forladelse af en misbrugspartner

At forlade en voldelig partner er vanskelig og skræmmende, men det kan gøres. Start med at kontakte et læge-, kirke- eller socialtjenesteagentur i dit område. Køb en kuffert, som din misbruger ikke ved, og pakk den med varer, som han ikke vil gå glip af. Begynd at spare penge så hurtigt som muligt, selvom det kun er et par dollars. Indsamle vigtige dokumenter som socialsikringskort, fødselsattester, forsikringskort og kontoudtog. Jo mere forberedt du er, jo bedre er dine chancer for at komme væk for godt.