Etiske dilemmaer for teenagere

Teenagere kæmper med etiske dilemmaer, fordi de ikke altid er kloge og erfarne nok til at træffe gode valg. De fleste teenagere har en fornemmelse af rigtigt og forkert og har svært ved at ignorere deres samvittighed, når det fortæller dem, at de har gjort noget uetisk. Teenagere træffer hårde beslutninger hver dag, og peer press gør det ofte vanskeligere at vælge den rigtige vej.

At snyde

Teenagere kæmper ofte med at snyde på grund af vigtigheden af ​​karakterer. En teenager, der har brug for en bestemt klasse til at blive på et atletisk hold, kan retfærdiggøre at snyde, fordi han bliver sparket af holdet straffer ham og hans holdkammerater. Teenagere i den anden ende af snyding kæmper også med at træffe de rigtige valg. En teenager kan give en peer svarene på en test, idet han ved, at venen vil sætte pris på og respektere sit offer. Eller en teenager vil måske gerne hjælpe en jubel, så han kan passe ind i en bestemt social klick for at øge sin popularitet.

At lyve

Teenagere står ofte over for etiske dilemma at lyve, fordi de ikke ønsker at skuffe deres venner eller deres forældre. De lyver også til at dække deres spor, komme ud af at lave pligter, passe ind med jævnaldrende og beskytte andre mennesker, siger forældrehjælpsrådgiver Megan Divine på EmpoweringParents.com. En teenager kan lyve om hendes opholdssted eller hendes karakterer, fordi hun ikke ønsker, at hendes forældre skal bekymre sig eller overreagere. Hun kan lyve om en samtale med en peer, fordi hun ikke vil såre sin venes følelser. Nogle teenagere har problemer med at beslutte, om de skal lyve, fordi de ikke ønsker at stå over for konsekvenserne af deres handlinger. De kan antage, at hvad en kammerat eller familiemedlem ikke ved, kan ikke skade dem.

sladre

Snitching og tattle-tailing modvirkes for de fleste teenagere, fordi de ikke ønsker at forstyrre eller forråde deres jævnaldrende. Men nogle gange skal teenagere beslutte sig for ulykke over for deres venner og deres personlige sikkerhed. Nogle gange indebærer dette etiske dilemma også deres venners velfærd. En teenager kan fortælle sine forældre om en vens stofmisbrug, fordi han er bekymret over, at hans ven kan selvdestrudere. Eller en teenager kan måske ignorere en vens problem med at stjæle, fordi han ikke vil forråde sin venns tillid. Teenagere vejer ofte fordele og ulemper ved snitching, før de vælger hvilken vej at tage.

Rygning og Drikke

Mange teenagere står over for det etiske dilemma at vælge, om man skal ryge eller drikke. Nogle teenagere rationaliserer, at det er OK, så længe de ikke drikker og kører. Andre vælger at deltage, fordi de ønsker at passe ind i en vis skare. Forældre, der ikke prædiker for deres teenagere om at ryge og drikke eller sende hykleriske beskeder, hvis de også kæmper med at ryge og drikke, er mest effektive i forhold til deres teenagere, ifølge afhængighedsforsker Dr. Adi Jaffe på PsychologyToday.com. Ærlig kommunikation er nøglen til at hjælpe teenagere med at arbejde gennem vanskelige etiske dilemmaer.