Fiber i quinoa

Quinoa indeholder mange næringsstoffer, herunder fibre, protein og jern, der henvises til af andeanere som “moderkornet”. Dette frø anvendes ofte som en erstatning for korn som ris og hvede. Quinoa er et fremragende valg til diabetikere, da det er lavt på det glykæmiske indeks, og det er også en god mad til mennesker med fordøjelsesproblemer, da det indeholder en god mængde kostfiber.

Quinoa er en lille frø indfødt til Andes i Sydamerika. Dette frø er dyrket siden 3.000 B.C. Og var en hæftemad blandt de lokale indfødte. Nogle mennesker henviser til quinoa som korn på grund af dets form og madlavning kvaliteter, selv om det er et frø. Disse frø er normalt på en stilk, men de er tilgængelige i butikkerne færdigpakkede. Der er mere end 120 forskellige sorter, selvom kun tre dyrkes og sælges: Rød quinoa, sort quinoa og hvid quinoa. Dette frø skal koges og giver en krise, når den spises. Quinoa frø har en nutty, mild smag og er omtrent størrelsen af ​​sesamfrø. Quinoa er fyldt med næringsstoffer, hvilket ofte er, hvorfor folk bruger det i stedet for korn, det er også lavt på det glykæmiske indeks, hvilket betyder, at det medfører en gradvis stigning i insulin.

Quinoa frø består af mere end 12 procent fiber. En enkelt serveringsstørrelse, der er 25 cuper, indeholder 3 gram kostfiber. 30 procent af denne kostfiber er opløselig, og 64 procent er uopløselig. Opløselig fiber danner en gel, som kan arbejde for at reducere blodkolesterol og blodglukose. Uopløselig fiber regulerer tarmbevægelser ved at hjælpe materialet med at bevæge sig gennem fordøjelseskanalen og øge bulk.

Når du har spist, begynder kroppen at nedbryde det, der indtages. Fiber fordøjes imidlertid ikke, det gør det muligt at passere gennem kroppen relativt intakt. Ifølge National Institutes of Health kan spise en kost, der er højt i kostfiber, regulere fordøjelsen, reducere dårligt kolesterol, regulere blodsukker og hjælpe med vægttab, fordi det får dig til at føle sig fyldigere, hurtigere.

Den anbefalede daglige tilførsel af fiber er 38 gram for mænd og 25 gram for kvinder, ifølge NIH. I USA er det gennemsnitlige daglige forbrug kun 14 gram. En hel kop quinoa ville give 12 gram fiber, næsten halvdelen af ​​det anbefalede daglige tillæg.

Hvad er Quinoa?

Fibre og næringsstofindhold

Fiberfordele

Fiberkrav