Fiskeolie og prednison

Prednison er ordineret af læger for lidelser forårsaget af mangel på kortikosteroider eller dem med en inflammatorisk komponent. Selvom prednison er en effektiv behandling for besværlige forhold, har den mange bivirkninger, herunder vægtforøgelse, månefænomen og humørsvingninger. Fiskeolie kræver ingen recept og har få bivirkninger, bortset fra den lejlighedsvise fiskebørste. Tal med din læge, hvis du har spørgsmål om at tage en af ​​disse.

Fiskeolie

Fiskolie er en kilde til omega-3 fedtsyrer docosahexaensyre og eicosapentaensyre, bedre kendt som DHA og EPA. Det kommer fra olie udtrykt af kroppe af hel fisk, som normalt opnås fra Nordatlanten. Beviserne for, at DHA og EPA sænker triglycerider er så overbevisende, at FDA godkendte en receptformular af fiskeolie.

Prednison

Prednison er et stærkt lægemiddel, der bekæmper betændelse. Patienter refererer rutinemæssigt til det som en “steroid”, fordi det er et kortikosteroid, ikke i modsætning til dem, som kroppen producerer naturligt. I modsætning til steroiderne bruger atleter, som er anabolske steroider, prednison er en katabolisk steroid. Anabolske steroider bygger muskler, mens katabolske steroider bryder væv for at frigive glukose og mobilisere energi. Læger ordinerer prednison for mange inflammatoriske tilstande, såvel som astma og gift vedbend.

Nyre sygdom

Nyrepatienter tager ofte prednison og fiskeolie. Højt urinprotein er en tidlig indikator for nyresygdom. Hvis højt urinprotein ikke reagerer på angiotensinomdannende enzymhæmmere, ordinerer nefrologer rutinemæssigt prednison. Hvis urinproteiniveauerne er meget høje, kan nefrologer ordinere 1000 mg intravenøse doser prednison, efterfulgt af en oral indgift. Da prednison erstatter kroppens egne kortikosteroider, skal patienterne gradvist aftage lægemidlet i stedet for pludselig at stoppe det.

Forskning

Siden 1994, da James Donadio offentliggjorde et papir i “New England Journal of Medicine”, der viste, at fiskeolie sænker progressionsgraden af ​​en nyresygdom kaldet IgA nefropati, har mange nyrepatienter tilføjet dette til deres daglige lægemiddelregimer. En undersøgelse i marts 2011 “Molekylærnæring og fødevareforskning” viste, at fiskeolie reducerede inflammation, fibrose og oxidativ stress hos rotter, der fik en obstruktiv nyreskade.