Fødevarer, der er dårlige for en sangeres stemme

Sangere skal være særlig opmærksomme på deres stemmer for at sikre lange og vellykkede karriere. Nogle vokale trænere foreslår at trække vejret i fugtig luft og få tilstrækkelig mængde søvn, idet man undgår cigaretrøg, aircondition og anæstesi for at holde stemmen sund. Særlige fødevarer er dårlige for en sangeres stemme, så gennemgå din måltidsplan omhyggeligt, hvis du har en kommende præstation.

Salty Foods

En sanger har brug for et smurt instrument før en forestilling – i dette tilfælde består instrumentet af mund-, hals- og vokalledninger. Undgå at spise salt mad før sang, da salt trækker fugt ud af kroppen. Dette kan føre til tør mund, hvilket gør det sværere at synge. Reducer dit forbrug af fødevarer som pretzels, saltede nødder og fødevarer indeholdende sojasovs for at holde dit saltindtag lavt og din stemme i topform.

Mad indeholdende koffein

Nogle fagfolk rynker ved at drikke eller spise noget med koffein dagen for en sangpræstation. Kristina Seleshanko, en voice coach i Oregon, bemærker, at koffein langsomt kan tørre ud i halsen, hvilket kan være et problem, når du synger. Mens kaffe, te og sodavand kan indeholde koffein, bør du også mindske dit forbrug af chokolade og produkter indeholdende chokolade, som f.eks. Chokoladeis.

Halsbrand triggere

Undgå at spise noget, du ved, udløser halsbrand, da denne tilstand sender et brusebad af mavesyre til din spiserør. Dette kan forårsage betændelse i stemmebåndene, hvilket kan beskadige din stemme og sangevne. Chokolade, ketchup og andre tomatprodukter, stegte fødevarer, sennep, citrus, løg, pebermynte og eddike er alle almindelige halsbrand triggere, så følg dit indtag af disse fødevarer, især før en forestilling.

Mejeriprodukter

Spis mejeriprodukter selektivt, når du er en sanger. For meget mejeri i din kost, især før en præstation, kan udløse overskydende slimproduktion. Dette kan forstyrre din evne til at synge, da slim og slim kan påvirke stemmen. Reducer dit forbrug af fødevarer som mælk, yoghurt, ost, is og hytteost, når du skal synge. Hvis du er en professionel sanger, der regelmæssigt undgår mejeri, kan du blive nødt til at tage et kalciumtilskud for at kompensere for de næringsstoffer, du savner i disse fødevarer.