Fødevarer til at øge blodplader

Blodplader beskytter dig mod at miste for meget blod, når du får et sår. Fed i blodet er blodplader uregelmæssigt formede og klæbrig uden farve. Når du bliver såret, samles de på stedet og danner en blodprop for at standse blødningen. Trombocytopeni eller et lavt blodpladetal, forekommer af forskellige årsager, herunder genetik, medicin, alkohol, vira, graviditet og sygdomme. Lægemidler er tilgængelige til behandling af denne tilstand, men visse fødevarer indeholder de næringsstoffer, du har brug for til at øge blodpladerne.

Spis dine Leafy Greens

Når du er skadet, aktiveres proteiner for at starte en række hændelser for at størkne dit blod og hæmme blødningen. Disse proteiner stole på K-vitamin for at få arbejdet gjort. Uden dette næringsstof kan du ikke effektivt blodpotte og standse blødning. Det passende indtag til kale er 120 mikrogram om dagen for mænd og 90 mikrogram for kvinder. En kop hakket kale indeholder 547 mikrogram. Andre kilder til K-vitamin omfatter andre grønne, grønne grøntsager, vegetabilske olier og persille. Ifølge Linus Pauling Institute er der ingen kendt toksicitetsniveau for K-vitamin, men tal med din læge, hvis du tager medicin, såsom warfarin, før du supplerer med K-vitamin.

Mælk gør et krop godt

Franklin Institute anbefaler at forbruge fødevarer med højt indhold af calcium for at øge blodpladerne. Calcium, sammen med vitamin K og proteinfibrinogen, arbejder sammen for at hjælpe dine blodplader med at danne en blodproppe. Uden tilstrækkelig calcium tager din krop længere tid at stoppe blødningen. Spis fedtfattige mejeriprodukter som mælk, ost og yoghurt sammen med mandler, broccoli, tørrede figner og mørkegrønne, grønne grøntsager

Få en dosis folat

En alvorlig folatmangel kan føre til lave blodpladetal, ifølge MedlinePlus. Folat eller vitamin B-9 er påkrævet til celledeling og vækst, som understøtter øgede blodplader. Voksne bør stræbe efter 400 mikrogram folat om dagen. Appelsinsaft er kendt for dets folatindhold, men befæstede korn, spinat, asparges, kikærter, linser og limabønner indeholder også dette næringsstof.

Magert protein og fisk

Thunder Bay Regional Health Center anbefaler en højprotein kost til at øge antallet af blodplader. Disse fødevarer er også en fremragende kilde til zink og vitamin B-12. Vitamin B-12 fremmer blodpladeproduktion, og en mangel kan forårsage trombocytopeni. Zink øger immuniteten, og ifølge Linus Pauling Institute fører en mangel til langsom sårheling. Østers er den bedste kilde til zink, og oksekød, krabbe, kylling og kalkun indeholder også høje mængder.

Kostmæssige overvejelser

Betændelse kan hæmme funktionen af ​​dine stamceller, der producerer røde og hvide blodlegemer og blodplader. Trombocytforstyrrelsesforeningen anbefaler at følge en antiinflammatorisk eller makrobiotisk diæt for at øge antallet af blodplade. Denne kost fokuserer på hele korn, bønner og grøntsager og reducerer dyrefoder. Undgå aspartam, alkohol og fødevarer indeholdende kinin, såsom bitter citron, bitter melon og tonic vand.