Frugtjuice og maveinfluenza

Maveinfluenza, eller influenza, er en viral infektion, der forårsager betændelse i maven og tarmene. Maveinfluenza fører typisk til betydeligt tab af væsker på grund af opkastning og diarré. At drikke rigeligt med væsker er vigtigt for at undgå dehydrering. Sure frugtsaft, såsom appelsinsaft, anbefales normalt ikke til forstyrrede mave, selvom mange frugter indeholder forbindelser, der er antimikrobielle og kan bidrage til at bekæmpe infektioner. Kontakt din læge, hvis du har en maveinfluenza, der forårsager overdreven diarré eller opkastning i mere end et par dage.

Maveinfluenza

Maveinfluenza er kendt medicinsk som viral gastroenteritis, fordi inflammation i mucusforing i mave-tarmkanalen er den indledende komplikation. Viral gastroenteritis er en ledende årsag til svær diarré hos både voksne og børn, ifølge MedlinePlus, og det skyldes hovedsageligt rotavirus og nogle få andre virale typer. Disse vira findes ofte i forurenet mad eller drikkevand og fører til symptomer inden for 48 timer, men ofte inden for få timer. Dem med den største risiko for svær maveinfluenza omfatter spædbørn, ældre og personer med kompromitteret immunforsvar.

Symptomer

De vigtigste symptomer forårsaget af mavevirus omfatter mavesmerter, kvalme, opkastning, diarré, ømme muskler og feber. Den mest alvorlige komplikation af svær maveinfluenza er dehydrering på grund af overdreven tab af væsker. Uden at fylde tabt vand og elektrolytter, såsom natrium og kalium, kan dehydrering fra maveinfluenza blive en medicinsk nødsituation inden for 48 timer. Tegn på dehydrering omfatter forvirring, svimmelhed, træthed, hovedpine, ekstrem tørst, lavt blodtryk og hjertebanken. Hovedproblemet med maveinfluenzaen er, at det er svært at holde væsker i kroppen i længere tid.

Bekæmpelse af dehydrering

Hjem retsmidler til behandling af maveinfluenzaen involverer primært forebyggelse af dehydrering og genopfyldning af mineraler og elektrolytter. De fleste medicinske myndigheder anbefaler ikke at drikke frugtsaft, fordi de mener surhedsgraden irriterer maven, og fructose-sukker kan forværre dunmen og fremme mere diarré. I stedet anbefales ofte vand, elektrolytopløsninger og fortyndet kyllingesuppe. Efter påfyldning af dine væsker anbefales BRAT-diæt til at erstatte tabte mineraler og vitaminer. BRAT-diætet er et akronym for bananer, ris, æbleauce og toast, som er milde fødevarer, som mindst kan irritere dit gastrointestinale system.

Potentielle fordele ved frugtsaft

Friskpresset juice er mindre sure og indeholder mindre sukker i forhold til saft afledt af koncentrat ifølge “Nutidig Ernæring: Funktionel Tilnærmelse.” Friske Citrusjuice er også rige på Citronsyre og C-vitamin, som både viser antimikrobielle og antioxidante egenskaber. Derfor kan frisk appelsin eller grapefrugtsaft bidrage til at bekæmpe maveinfektionen og reducere sygdommens varighed. Mindre sure frugtsaft omfatter blåbær, papaya og fersken. Frugtsaft indeholder også en række vitaminer, mineraler og elektrolytter. Måske er en god strategi at vente, indtil du har stoppet opkastning og bland derefter frisk juice med vand i et forhold på 50:50. Hvis blandingen forværrer din diarré, stopper du derefter. Tal med din læge om, hvordan du kan bekæmpe maveinfluenzaen sikkert hjemme.