God form for sprintning

Sprinting kræver en forpligtelse til konditionering og træning, hvis du vil forbedre og med succes konkurrere i din sport. Fra start til slut er der en række teknikker, som en sprinter kan lære at få mest muligt ud af løbet. At forstå hvad der skal til sprinten, hjælper dig.

Start: Første 5 meter

Udånder som du hører starterens pistol. Skub hårdt med dine ben og pump dine arme hårdt. Stå ikke op for hurtigt. Din krop bør være i 45 grader vinkel, da du stiger ud af forretters blokke. Fokus på de første 3 til 5 meter. Kør ud af blokkene og spring ikke ud af dem.

Drivfase: 5 til 30 meter

Skub din rygfod frem og hold din hæl lav. Din skinne vil være i 45 grader vinkel til jorden med dine første skridt, den vinkel vil gradvist ændre sig, når du kommer til en mere opretstående position. Hold dine øjne fokuseret på målstregen. Hold dit ansigt og nakke muskulatur afslappet. Hold dine skuldre tilbage og hold dem også afslappet.

Stridefase: 30 til 70 meter

Skub hårdt ud af sporet med kuglerne på dine fødder. Kør dit ben fremad med en høj knæ handling. Dit knæ skal pege fremad, og hælen rammer under din skæl. Hold hovedet i overensstemmelse med rygsøjlen og hold det højt. Fortsæt med at slappe af musklerne i dit ansigt, skuldre og overkrop. Hold dine albuer i 90 graders vinkel, og bevæg dine hænder fra skulder til hoftehøjde under sprintprocessen.

Liftfase: 70 til 100 meter

Du vil ikke løbe så hurtigt i løbet af de sidste 30 meter af dit løb, så din teknik er vigtigst på dette tidspunkt, så du kan holde fast i din fart så længe som muligt. Du skal have meget høj knæhandling, mens du løber, og du bliver nødt til at accelerere dine fødder. Du skal flytte dem som om du kører på varme kuler. Du vil ikke have dine fødder i lang tid i kontakt med sporets overflade. Pump armene hårdt og hold hænderne høje.