Gode ​​monologer til teenagere fra spiller

Teens på gymnasiet bliver ofte bedt af deres instruktører om at udføre monologer, enten for at auditionere for en dramaforestilling eller at udøve deres offentlige talevidenskaber. Instruktører vil gerne se, hvordan eleverne kan håndtere andres materiale, og det er en god ide at vælge en monolog fra et spil i stedet for at oprette originalt materiale. Med så mange spil at vælge imellem kan det være svært for din teenager at beslutte en monolog. New York Conservatory for Dramatic Arts anbefaler at holde det enkelt og vælge en monolog, der vil spille op til skuespillernes styrker.

Romeo fra ‘Romeo og Juliet’

William Shakespeare’s “Romeo and Juliet” er en af ​​de mest populære spil, der udføres på gymnasiet. Med romantik, høj drama og teenage figurer er det et godt valg at vælge en monolog fra. For en teenage dreng er Romeos tale om hans elskede Juliet svært at slå. Men blødt! Hvilket lys gennem vinduet går i stykker? Det er øst, og Juliet er solen! Stå op, god sol og dræbe den misundelige måne, hvem er allerede syg og bleg af sorg, at du er hendes pige kunst langt mere retfærdig end hun . Vær ikke hendes tjenestepige, da hun er misundelig. Hendes vestallejer er kun syge og grønne, og ingen end narre bærer det. Kast det af. Det er min dame, det er min elskede !, at hun vidste, at hun var! Hun snakker, men hun siger ingenting. Hvad med det? Hendes øjendiskurser, jeg vil svare på det. Jeg er for dristig, “jeg er ikke for mig, hun taler.” To af de retfærdigste stjerner i hele himlen. Blinke i deres kugler, indtil de vender tilbage. Hvad hvis hendes øjne var der, de i hendes hoved ?, Skinnens lysstyrke ville skamme disse stjerner, da dagslyset lyder en lampe, øjnene i himlen, ville gennem den luftige region strømme Lyse, at fuglene ville synge og tro, det var ikke nat. Se, hvordan hun læner hendes kind på hendes hånd! O, at jeg var en handske på den hånd, for at jeg kunne røre ved den kind!

Juliet fra ‘Romeo og Juliet’

Ligesom Romeos tale om Juliet’s skønhed er en populær monolog for teenage drenge, er Julies tale om Romeo et godt valg for teenagepiger. Du ved, at nattens maske er på mit ansigt, Ellers ville en jomfrublush forkæle min kind; Som du har hørt mig tale om natten. Fain ville jeg bo i form for, forfalsk, hvad jeg har talt, men farvel kompliment! Kan du elske mig? Jeg ved, du vil sige ‘Ay’, og jeg vil tage dit ord. Men hvis du sværger, kan du vise dig at være falsk. På elskerens skader; De siger, at Jove griner. O blid Romeo: Hvis du elsker mig, udtøm det trofastt. Eller hvis du tror, ​​jeg er for hurtigt vundet, jeg vil rive og være pervers og sige dig ikke, så du vil vie, men ellers ikke for I sandhed, sandelig, Montague, jeg er alt for glad, og derfor må du tænke på min skarphed, men tro mig, herre, jeg vil bevise mere sandt, men de, der har mere snedige at være underlige. Været mere mærkelig, må jeg tilstå, men at du overhørte det, var jeg var ware, min sande kærlighed lidenskab. Derfor undskyld mig, og lad mig ikke pålegge dette, der giver den lyse kærlighed, som den mørke nat har opdaget.

Pige del fra ‘Du er en god mand, Charlie Brown

En meget mere lyshøret komedisk monolog kan findes i “Du er en god mand, Charlie Brown.” Denne monolog blev udført af Sally. “A ‘C’? A ‘C’? Jeg fik en ‘C’ på min coathanger skulptur? Hvordan kunne man få en ‘C’ i coathanger skulptur? Kan jeg stille et spørgsmål? Var jeg Dømt på selve skulpturen? Hvis det er tilfældet, er det ikke sandt, at tiden alene kan dømme et kunstværk, eller blev jeg bedømt for mit talent? Hvis ja, er det rimeligt, at jeg dømmes i en del af mit liv over Som jeg ikke har kontrol over? Hvis jeg blev bedømt efter min indsats, blev jeg dømt uretfærdigt, for jeg forsøgte så hårdt, som jeg kunne! Var jeg dømt for det, jeg havde lært om dette projekt? Hvis ja, så var du ikke min Lærer, også vurderet på din evne til at videregive din viden til mig? Er du villig til at dele min ‘C’? Måske blev jeg dømt for kvaliteten af ​​coathanger selv, hvoraf min skabelse blev lavet … nu er dette ikke Også uretfærdigt? Skal jeg blive bedømt af kvaliteten af ​​coathangers, der bruges af renseriet, der returnerer vores tøj? Er det ikke mine forældres ansvar? Skal de ikke dele min ‘C’?

Dreng del fra ‘Du er en god mand, Charlie Brown

En monolog til en dreng kommer også fra “Du er en god mand, Charlie Brown” og blev udført af Charlie Brown selv. Denne monolog kræver, at skuespilleren skal bevæge sig rundt – altid en god ting at gøre, når han auditioner og udfører – og han kan bruge en frokostpose som et sceneprojekt. “Jeg synes, at frokosttid handler om det værste tidspunkt for mig. At være her alene, selvfølgelig, nogle gange er morgenen heller ikke så behagelig. Vågner op og spekulerer på, om nogen virkelig ville savne mig, hvis jeg aldrig kom ud af sengen, så er der også natten. Lige der og tænke på alle De dumme ting, jeg har gjort i løbet af dagen, og alle de timer imellem, når jeg gør alle de dumme ting. Nå er frokosttid blandt de værste tider på dagen for mig. Nå, jeg må godt se, hvad jeg Jeg har fået jordnøddesmør .. Nogle psykiatere siger, at folk, der spiser smørbrødsmad sandwicher, er ensomme … Jeg tror de har ret. Og når du er virkelig ensom, stikker jordnøddesmørret til mundens tag. Sød lille rødhåret pige spiser hendes frokost derovre. Jeg spekulerer på, hvad hun ville gøre, hvis jeg gik over og spurgte hende om jeg Kunne sidde og spise frokost med hende? Hun ville nok grine ret i mit ansigt … det er svært på et ansigt, når det bliver grin. Der er et tomt sted ved siden af ​​hende på bænken. Der er ingen grund til, at jeg ikke bare kunne gå over og sidde der. Jeg kunne gøre det lige nu. Alt jeg skal gøre er at stå op … Jeg står op! … Jeg sidder ned. Jeg er en feje. Jeg er så meget af en feje, hun ville ikke engang tænke på at se på mig. Hun ser sjældent på mig. Faktisk kan jeg ikke huske, at hun nogensinde ser på mig. Hvorfor skulle hun ikke se på mig? Er der nogen grund i verden, hvorfor hun ikke bør se på mig? Er hun så stor, og jeg er så lille, at hun ikke kan spare et lille øjeblik? … Hun ser på mig !! Hun ser på mig !! (Han lægger sin frokostpose over hovedet.) … Frokosttid er blandt de værste tider på dagen for mig. Hvis den lille rødhårede pige ser på mig med denne dumme pose over mit hoved, må hun tro, jeg er den største dumme i live. Men hvis hun ikke ser på mig, så kunne jeg måske tage det hurtigt af sted, og hun ville aldrig mærke det. På den anden side … Jeg kan ikke fortælle, om hun ser, indtil jeg tager det af! Så igen, hvis jeg aldrig tager det af, skal jeg aldrig vide, om hun så eller ej. På den anden side … er det meget svært at indånde herinde. (Han fjerner sin sække) Whew! Hun kigger ikke på mig! Jeg undrer mig over, hvorfor hun aldrig ser på mig? Åh ja, en anden frokost time med … kun 2.863 at gå.

Hvor finder man monologer

Flere websteder tilbyder gratis monologer, mange af dem anbefales specielt til teenagere. StageAgent.com har en sektion afsat til teen valg og lister ud den anbefalede aldersgruppe for skuespilleren udfører hver del. Actorama.com giver brugeren mulighed for at bruge en rullemenu til at vælge en monolog for en dreng eller pige, fra en film, leg, tv-show eller bog og fra en tid fra det antikke Grækenland til i dag. På webstedet YouthPlays.com skal din teenager tilmelde sig, men derefter får man adgang til gratis monologer valgt til teenagere.