Grønne grønne grøntsager højt i kalium

Kalium er et uundværligt næringsstof – det lette ikke kun normal nerve-, muskel- og organfunktion, men modvirker også natrium og beskytter mod højt blodtryk. På trods af disse store sundhedsmæssige fordele falder kaliumindtaget i USA dog langt under den anbefalede 4.700 milligram om dagen. Inklusive grønne grønne grøntsager i din kost er en nem måde at få mere kalium på, da de plejer at være gode kilder.

Bietgrønne

Næste gang du køber en flok rødbeder, skal du ikke kassere de grønne toppe – disse mørke ømfrugter er mere næringsrige end den lyse røde rod. Grøntsager er en af ​​de mest kaliumrige fødevarer, du kan spise – en 1-kops servering af den kogte grøntsag leverer 37 procent af den anbefalede daglige værdi ifølge USDA National Nutrient Database. Kogte sukkerroer er også en fremragende kilde til vitaminerne A, C og K.

Schweizisk chard

Da chard og rødbeder er nært beslægtede, er det ikke overraskende, at schweizisk chard pakker den samme slags ernæringsstans. Schweizisk chard er adskilt fra andre grønne grønne med en hvid – eller rød, lyserød, gul, orange eller lilla, alt efter omstændighederne – spiselig stilk. Den milde vinsmagning er en fremragende kaliumkilde, der giver 27 procent af den anbefalede daglige værdi pr. Kop kogte grønne. Det leverer også mere jern end de fleste greens.

Amaranth blade

Amaranth dyrkes først og fremmest for sine små næringsdigt frø, som er blevet udråbt som “mirakelkornet” i de antikke azteker, ifølge “Wellness Foods A til Z: En uundværlig vejledning for sundhedsbevidste madlovers.” Anlæggets bløde grønne blade er lige så næringsrige som dets frø, men er bredt tilgængelige på sundhedsfødevarebutikker og landmænds markeder. Ifølge USDA får du 24 procent af den daglige værdi for kalium fra en 1 kops servering af kogte amaranth blade. Du får også betydelige mængder calcium, jern, C-vitamin og folat.

Spinat

Spinat er uden tvivl den mest nærende grønne grønne grøntsag i den gennemsnitlige amerikanske kost. Spinat er fra samme familie som rødbeder og chard, og som sine botaniske fætre er det en kalorieindhold med lavt kalorieindhold af flere vitaminer og mineraler, herunder kalium. En 1-kops servering af kogte grøntsager leverer 24 procent af den anbefalede daglige værdi , Ifølge USDA. Du får samme mængde kalium fra en servering af kogte taro blade, som ofte markedsføres som tahitisk spinat.

Kogte greens er langt mere koncentreret i volumen end ubehandlede grønne grønsager, hvorfor den rå sort ikke generelt pakker nok kalium pr. Portion til at kvalificere som en fremragende kilde. Leafy greens bliver også mere koncentreret, når de er frosne. Ifølge USDA National Nutrient Database leverer en 1-kops servering friskkogt kale kun 8 procent af den daglige værdi for kalium, mens kale, der blev frosset inden madlavning, leverer 12 procent af den anbefalede daglige værdi pr. Portion. (Ref 7, 8)

Overvejelser