Helingstid for shin splinter

Gentagne aktiviteter kan føre til en smertefuld betændelse i tibiens muskler, sener og periosteum. Denne tilstand kaldes medial tibial stress syndrom eller shin splinter. En overdreven skade, skinnespalter skyldes overbelastning af skinnebenet og bindevæv, som fastgør musklerne til knoglen. Shin splinter er en almindelig, løbende skade, og selv om de kan være smertefulde, er de forebyggelige og nemme at behandle.

Shin splinter typisk til stede som en smerte, ømhed eller ømhed langs kalven eller den indre del af tibia. Dette kan være kombineret med hævelse. Omfanget af disse symptomer afhænger i høj grad af, hvor meget stress og beskadigelse benene har lidt. I starten kan smerten kun forekomme i slutningen og starten af ​​en træning. Men hvis de nederste ben ikke får mulighed for at komme sig, kan smerten blive kontinuerlig og lokaliseret. I svære tilfælde kan skinnespalter udvikle sig fra en stressreaktion til en faktisk spændingsfraktur.

Shin splinter udvikles typisk efter en pludselig stigning i en trænings fysiske intensitet. Dette kan betyde at køre længere afstand, på bakker, på en hårdere overflade eller øge hyppigheden af ​​løber. Løbere med højbøjlebuer og dem med flade fødder har en tendens til at opleve mere pounding, hvilket gør dem tilbøjelige til at skinne splinter. Dårlig passende sko eller sko, der har lidt polstring til at absorbere stød, kan også øge risikoen for udvikling af shin splinter.

Den mest effektive behandling af shin splinter er hvile. Mængden af ​​hvile, der kræves for underbenene til helbredelse, dikteres af alvorligheden af ​​skaderne. Hvis smerten er mild, kan det kun være tilstrækkeligt at understøtte intensiteten og træningsfrekvensen. Hvis smerten forstyrrer de daglige aktiviteter, kan det dog være nødvendigt at stoppe alle aktiviteter med høj effekt i flere uger. Når du er klar til at vende tilbage til træning, er det vigtigt at starte langsomt og grundigt strække før og efter hver træning.

Antiinflammatoriske lægemidler, kolde pakninger og kompressionsindpakninger er behandlinger, som kan bidrage til at mindske hævelse og fremme helbredelse. Isætning af det berørte skind i 15 til 20 minutter flere gange om dagen og hævning af skinnet over hjertet kan bidrage til at mindske hævelsen. I mere ekstreme tilfælde kan der kræves en kompressionsbandage for at holde hævelsen nede. Over-counter anti-inflammatoriske medicin som ibuprofen eller naproxen kan også være til gavn for at reducere smerte og hævelse.

Den bedste forebyggelse for shin splinter er at overvåge mængden af ​​stress placeret på underbenene. Krydstræning med lavt aktivitet, såsom cykling eller svømning, kan øge mængden af ​​gendannelsestid mellem kørsler. At vælge en passende passende sko, der understøtter foden og absorberer stød, er afgørende for at undgå skinnespalter. Det anbefales, at sko udskiftes hver 350 til 500 miles, fordi deres evne til at absorbere shock falder, som de bæres. At køre på blødere overflader, såsom snavs eller græs i stedet for beton, kan også reducere påvirkningen på nedre ben.

Symptomer

Risikofaktorer

Behandling

Reduktion af hævelse

Forebyggelse