Hjem retsmidler til lynnedslag streg

Striae, også kendt som stregmærker, vises ofte på kroppen, når en person er vokset hurtigt eller vundet hurtigt. Nogle behandlingsmuligheder, såsom laserbehandlinger, kan være dyre, så lynnende stregmærker med hjemmemekanismer er tiltalende for mange. Ifølge University of Maryland Medical Center er det ikke bevist, at der er noget hjemmehjælpemiddel, der dæmper strækmærker, men fordi disse retsmidler normalt er uskadelige, giver mange mennesker dem en chance.

Æggehvider

Æg hvide er inkluderet i hjemmet retsmidler, fordi de er protein-rige, og kan stramme og berolige huden. Albumin, et protein i æggehvider, er ansvarlig for stramnings- og tørringseffekten, når den påføres strækmærker. Denne tilspænding kan midlertidigt forbedre udseendet af stregmærker ved aften ud af hudens tekstur, men der er ikke noget videnskabeligt bevis på, at proteinet i æggehvider har nogen langsigtede fordele for hud eller stregmærker. En simpel æggehvide opskrift på hudspænding omfatter 1 spsk æggehvide og 1 1/2 tsk honning blandet sammen. Påfør og lad den være på huden i 15 minutter, og skyll derefter grundigt.

Citronsaft

Den naturlige surhedsgrad og blekekraften af ​​citroner gør det til et nyttigt hjemmiddel til lette stregmærker. Ifølge Horticulture og Landscape Architecture School på Purdue University, citroner bruges til blegning af misfarvning af huden og findes ofte i aktuelle lægemidler. Citroner indeholder alfa hydroxysyrer, som er effektive til at stimulere kollagenproduktion, exfolierer huden og hjælper nye celler til at vokse – hvilket alle kan forbedre udseendet af stregmærker. Citronsaft er særlig effektiv på lynnedslag, der stadig er røde eller brune, og det kan fremskynde den naturlige fading proces. Påfør en blanding af en del citronsaft og en del vand til områder med stregmærker. Skyl efter 10 minutter. Dette er sikkert at gentage dagligt, medmindre hudirritation opstår.

Olivenolie

Olivenolie indeholder høje koncentrationer af E-vitamin, som kan bidrage til at fremme elastik og forbedre hudens udseende. Brug olivenolie til at forhindre strækmærker ved at gnide den ind i huden i tider med hurtig vægtvækst, såsom graviditet. Selvom virkningen af ​​olivenolie, der påføres direkte på huden, varierer fra person til person, har E-vitamin ifølge mange sundhedsbevidste sundhedsmyndigheder og sundhedspleje ifølge National Institute of Health’s Office of Supplements.

Kakaosmør

En topisk lotion, der indeholder kakaosmør, kan lette eller mindske udviklingen af ​​stregmærker. Den vegetabilske fedt, der er meget effektiv til at hydrere huden. At kombinere kakaosmørens fugtighedsbevarende egenskaber med en masserende bevægelse kan forbedre udseendet af stregmærker, men ifølge Cleveland Clinic har videnskabelige undersøgelser ikke bakket op påstandene om, at kakaosmør kan forsvinde dem permanent.