Honning til psoriasis

Psoriasis er en autoimmun sygdom, hvor dine hudceller vokser og kaster meget hurtigere end normalt. Den accelererede proces får din hud til at blive betændt, ubehageligt og uklart. Psoriasis behandles gennem en række konventionelle midler, herunder steroidmedikamenter, lysterapi og orale lægemidler, der er designet til at rydde hudens symptomer og holde immunforsvaret fra at angribe din krop yderligere. Honning, der appliceres på huden topisk, kan være en naturlig behandlingsmulighed.

Healing Karakteristik af Honning

Honning kan være en alternativ form for sødestof, men det viskøse væske er også et naturligt helbredende middel. Ifølge Dermnet, en information portal, der opretholdes af New Zealand Dermatological Society, har honning antibakterielle egenskaber og bidrager til hurtigere sårheling. Honning, der anvendes på sår, såsom hudlæsioner eller pustler forbundet med psoriasis, kombinerer med sårvæskerne, kaldet exsudater, og skaber hydrogenperoxid. Denne kemiske reaktion forhindrer bakterier i at vokse og fremskynder helbredelse.

Symptomer på psoriasis

Der er mange forskellige typer af psoriasis; det mest almindelige udvalg kaldes plaque psoriasis. Det konsekvente symptom i alle former for psoriasis er en rødme af huden og udseendet af læsioner. En person med plaque psoriasis har hud, der bliver fortykket, blæret eller skinnende, hvor det påvirkes, og læsionerne kan udvikle skalaer, der flager ud. Din hud kan være kløende eller smertefuld, og de blærlignende sår kan øre væsker. Honning kan hjælpe med at reducere betændelse i huden.

Opskrift på aktuel behandling

Et 2003-nummer af “Supplerende terapier i medicin” nævner en specifik kombination af naturlige ingredienser, som kan reducere betændelsen og andre symptomer på psoriasis. Selvom der ikke er markedsført honningbaserede produkter specifikt angivet eller FDA-godkendt til psoriasis, kan naturlige sundheds- og hjemmemedicinere skabe deres egen beroligende hudbalsam for at berolige irriteret hud. Kombination af koldpresset olivenolie, bivoks og rå honning til en lotionlignende konsistens kan muligvis gentage de resultater, der er rapporteret i journalen.

Videnskabelige resultater

Supplerende terapier i medicin “rapporteret om undersøgelser af virkningerne af honningbaseret topisk behandling for psoriasis. Psoriasislidere fik en honning, olivenolie og bivoks salve til at bruge på halvdelen af ​​deres krop, mens der anvendes et kontrolsubstans, der hovedsageligt fremstilles af paraffin på Anden halvdel. Mere end 60 procent af de undersøgte psoriasispatienter viste en signifikant forbedring af deres forhold, faktorer som kløe, skælling og fortykkelse af huden, rødme og udsåning af læsioner blev vurderet. Nogle deltagere behandlede allerede deres hudsymptomer med steroidal Ansøgninger; efter at have brugt honningbaseret behandling kunne omkring halvdelen af ​​patienterne med psoriasis reducere deres steroiddosering.

Outlook

Naturlige og alternative behandlinger for psoriasis, herunder topiske applikationer indeholdende honning, kan være en mulighed for nogle mennesker, men ligesom enhver medicinsk behandling varierer effektiviteten fra person til person. National Psoriasis Foundation anerkender en række komplementære tilgange, der kan omfatte brugen af ​​honning og andre naturlige ingredienser som behandlingsmetoder, herunder indianbaseret ayurvedisk medicin, traditionel kinesisk medicin, naturopati og homøopati. Diskuter alle dine lægemidler, kosttilskud og behandlingsbeslutninger hos din læge.