Hvor meget skal jeg veje, før jeg bliver gravid?

Graviditet kan være en af ​​de mest spændende og givende oplevelser i livet, og det kan også være ubehageligt for personer, der er overvægtige eller overvægtige. American Academy of Family Physicians udtaler, at risikoen for højt blodtryk og diabetes er højere for overvægtige og overvægtige kvinder under graviditeten. At opnå en sund vægt, inden den bliver gravid, er vigtig for moderens sundhed og udvikling af baby.

Betydningen af ​​sund præ graviditet vægt

At opnå en sund vægt ideelt bør ske før graviditeten og er vigtig af flere årsager. Ifølge National Institutes of Health, undervægtige, overvægtige eller overvægtige kvinder har en højere risiko for infertilitet. Når en kvinde bliver gravid, foreslår marts Dimes, at det ikke er sikkert at tabe sig under graviditeten. Kvinder i sunde prægraviditetsvægte føler sig typisk bedre under graviditeten, har sundere babyer, lettere arbejde og nedsat risiko for højt blodtryk og diabetes.

Fordele ved træning og før graviditet Vægt

Kost og motion er vigtige for at opnå en sund præ-graviditet vægt. Men at starte et træningsprogram inden du bliver gravid, har ekstra fordele. Det amerikanske Academy of Family Physicians anbefaler at starte et træningsprogram som at gå før man bliver gravid for at forhindre overdrive det under graviditeten. Den amerikanske kongres af obstetrikere og gynækologer foreslår, at udøve mindst 30 minutter om dagen de fleste dage i ugen under graviditeten, kan reducere rygsmerter, hævelse og forstoppelse, reducere risikoen for svangerskabsdiabetes og øge energi.

Sunde præ-pregnancy BMI’er

Body mass index, eller BMI, hjælper med at estimere kropsfedt og sygdomsrisiko; kategorier af BMI inkluderer undervægt, normalvægt, overvægt og overvægt. Mayo Foundation for Medicinsk Uddannelse og Forskning anbefaler forskellige grader af vægtforøgelse under graviditet baseret på før graviditet vægte. Sund eller normal vægt er klassificeret som BMI på 18,5 til 24,9. BMI’er på 18,5 eller derunder betragtes som undervægtige, 25 til 29,9 overvægtige og 30 eller mere overvægtige.

Beregning af BMI

BMI kan beregnes ved hjælp af følgende formel i henhold til American Dietetic Association: vægt i pounds multipliceret med 703, divideret med højde i inches, divideret med højde i tommer igen. For eksempel en kvinde, der er 5-fod-3 inches lang og vejer 140 lbs. Ville formere 140 ved 703, divider derefter med 63 inches og divideres med 63 inches igen, hvilket resulterer i et BMI på 24,8. American Dietetic Association hjemmeside giver en voksen BMI-kalkulator (Se Resources).

Vægtforøgelse under graviditet

En passende vægtforøgelse under graviditeten er afhængig af før graviditet og er vigtig for at hjælpe med at fodre den udviklende baby. For kvinder med en sund præ-graviditetsvægt anbefaler Mayo Foundation for Medicinsk Uddannelse og Forskning en vægtforøgelse på 25 til 35 Ibs. Undervægtige kvinder opfordres til at få mellem 28 og 40 Ibs., Overvægtige kvinder 15 til 25 Ibs. Og overvægtige kvinder 11 til 20 lbs.