Hvor meget vægt kan du tabe ved at drikke vand og spise salater?

Salater er længe blevet udpeget som den stereotype diætmad, og der er lydlogik bag denne etiket. Med lette dressing og en overflod af grøntsager har salater tendens til at være påfyldning og tilfredsstillende med langt færre kalorier end tungere måltider. Tilsæt et glas kalorierigt vand, og du har et måltid, der er ideelt til vægttab, så længe du balancerer det med andre kalorier i løbet af dagen.

Det er ikke altid sandt, at en salat vil have færre kalorier eller mindre fedt end en anden måltid valgmulighed. Selvom USDA rapporterer, at en typisk salat uden dressing kun har ca. 35 kalorier, ingen fedt og 6,5 gram kulhydrater, en salat, der serveres med ranch dressing og bacon, har tættere på 375 kalorier, 21,5 gram fedt, 21 gram kulhydrater og 5 gram sukker. Således, hvis dit mål er vægttab, er det klogt at springe over de cremede dressinger og højt kalorieindhold til veggiesne, som tjener som hovedattraktionen.

Fødevarer med lave energitætheder er blandt de bedste for vægttab, fordi de har en tendens til at have højt indhold af fiber og vand og lavt kalorieindhold, hvilket gør dem påfyldning nok til at tilfredsstille dig, men ikke tung nok til at ødelægge din kost. En veggiesalat uden dressing er ca. 95 procent vand, hvilket kan have en påfyldningsvirkning på trods af mangel på kalorier. Mere energi-tætte fødevarer, som en burger, er kun omkring 40 procent vand eller mindre.

I en undersøgelsesprøve fra 2010 opdagede Virginia Tech ernæringsprofessor Brenda Davy, at deltagere, der drak to briller vand, før de spiste måltider, tabte mere vægt end personer, der gik uden vandet og lige fulgte en lavt kalorieindhold. I gennemsnit spiste de mennesker, der drak vandet, mellem 75 og 90 færre kalorier ved hvert måltid og tabte i alt ca. 15,5 pounds, næsten 30 procent mere vægt end de andre fag i løbet af 12 uger. Vand er “en enkel måde at lette vægtstyring på,” siger Davy.

For konsekvent at tabe sig og holde det væk, skal du forbrænde flere kalorier, end du spiser. At drikke rigeligt vand og spise salater kan hjælpe dig med at nå det mål, men det er ikke en garanti, især hvis du har problemer med at kontrollere din appetit, eller du er ikke fysisk aktiv. Men hvis du udskifter et almindeligt måltid om dagen på ca. 600 kalorier med et stort glas vand og en salat med grøntsager, kylling og en lys dressing, kan du skære 300 kalorier dagligt og efter et månedligt vægttab på ca. 2,5 pund. Inden du ændrer din kost eller starter en ny plan at slanke sig, skal du tale med din læge.

Næringsfakta

Energitæthed

Vægttab

Overvejelser