Hvor ofte skal du erstatte tennis racquet strings?

Den grundlæggende tommelfingerregel for restringing af en tennisracket hele året er at bremse racketen så mange gange som du spiller om en uge. For eksempel, hvis du spiller fire gange om ugen, bør du sætte din racket på plads fire gange om året. Strengene viser muligvis ikke noget slid, men at sætte et nyt sæt strings i din racket hjælper racketen til at udføre den måde, som fabrikanten havde til hensigt.

Tab af spænding

Strenge mister deres spændinger over tid. Nogle strygere, som multifilamentstrenge, har tendens til at miste spændinger hurtigere. Dette skyldes, at de er lavet med mange fibre, og et kendetegn ved denne type strengkonstruktion er, at den strækker sig mere. Spillere, der holder deres racketer i varmen i deres bil, kan også være nødt til at restrædere oftere, fordi strengene mister en betydelig spænding i varmen. En tennisracket i en bil i en time i løbet af dagens varme taber 18 procent af sin spænding, ifølge den berømte tennistræner Nick Bollettier. Derfor, hvis du spiller med multifilamentstrenge eller forlader din racket i din bil, skal du ruste oftere.

Tab af resiliency

Alle tennisstrenge har elasticitet eller “liv”. Strengernes liv er deres evne til at vende tilbage til en normal tilstand, efter at de er aflange. Over tid mister strengene deres elastik og begynder at føle sig døde, når bolden er ramt, da de ikke længere har evnen til at give energi tilbage til bolden. For at holde din racket udførende i bedste fald kan du gerne restrere det, når du mærker et tab af liv. Din spillefrekvens kan også være en faktor. Hvis du har en nybøjet racket, men ikke ramt en bold i 12 måneder, vil strængerne miste noget af deres liv.

Præ-turneringshensyn

Hvis du er en ivrig turneringsspiller, vil du måske ændre dine rackets før hver turnering. Når du spiller en kamp i en turnering, er du under bestemte tidsbegrænsninger. De officielle tennisregler begrænser dig til 20 sekunder mellem point og 90 sekunder, når du ændrer ender af retten. Hvis du bryder dine strenge, og du ikke bærer ekstra rackets, kan du blive straffet, hvis du forlader retten for at få en racket og ikke returnere inden for fristen. Hvis du har mere end en racket, skal du sørge for at alle dine racketer er friskbøjede. Dette sikrer en ensartet følelse mellem rackets, hvis du skal skifte.

Style of Play

Hårdførende tennisspillere, der spiller aggressivt og lægger meget spind på bolden, bør sætte deres rackete oftere på. Strængerne bevæger sig frem og tilbage imod hinanden, når spin er givet på bolden. Denne gnavehandling bringer strenge til at bryde inden for få timer eller dage efter at være spændt, og aggressive spillere vil finde ugentlige restringing en nødvendighed. Hvis du rammer en forholdsvis flad bold, skal du ikke bryde dine strings så ofte, og du kan finde tommelfingerregelen til at gøre det mere passende.