Hvordan absorberes kalium

Kalium er et vigtigt mineral, der regulerer hjertefrekvensen og hjælper musklerne til at indgå kontrakt. Kalium findes i mange forskellige typer fødevarer, herunder avocados, bananer, kartofler, kylling, laks og citrusjuice. For at kroppen skal kunne bruge kalium på passende vis, skal den absorberes under fordøjelsesprocessen. Absorptionen af ​​kalium finder sted i tarmkanalen, og faktorer, der påvirker kaliumabsorptionen negativt, påvirker dit helbred.

absorption

Absorption opstår som næringsstof passerer gennem tarmens vægge i blodbanen eller lymfesystemet. Absorption kan anses for at være aktiv eller passiv, den tidligere type absorption kræver energi til at forekomme, mens sidstnævnte form ikke gør det. Kaliumabsorption finder sted i de tarmdele, der kaldes ileum og jejunum – de sidste to af tre sektioner i tyndtarmen – og det er en passiv proces, hvilket betyder at kalium diffunderer ind i din krop alene.

afføringsmidler

Brug af afføringsmidler kan påvirke, hvordan kroppen absorberer kalium, hvilket kan føre til lave kaliumniveauer. Laksemidler øger mængden af ​​væske i afføringen, og de kan stimulere tarm til at fremskynde processen med at flytte afføring ud af kroppen. Denne proces kan få dig til at tabe kalium, før den absorberes. Lavt indhold af kalium er forbundet med svaghed, muskelkramper og uregelmæssig hjerteslag.

malabsorption

Nogle mennesker, der har sundhedsmæssige forhold, der påvirker tarmen, kan muligvis tage ekstra kalium, fordi det kan blive udtømt, før det absorberes. For personer med ulcerøs colitis kan kaliumabsorption sænkes med kronisk diarré, hvor kalium udskilles fra kroppen, før det har en chance for at blive absorberet. Derudover kan steroidmedikamenter, der anvendes til behandling af gastrointestinale tilstande, tvinge kroppen til at udskille mere kalium, før det kan absorberes, hvilket resulterer i kaliumtab.

Kaliumtilskud

Normalt absorberer du kalium ved omtrent den hastighed, du udskiller den i din urin, som opretholder en konsistent balance i kroppen. Kaliumtilskud kan være nødvendige, hvis du har brug for ekstra ernæring eller har problemer med at absorbere kalium. De er designet til at understøtte kaliumabsorption for at holde niveauerne inden for det gennemsnitlige interval. For eksempel er kaliumchloridtilskud tilgængelige i tabletter med forlænget frigivelse, der muliggør langsom og konsekvent absorption af kalium, når de samlede niveauer i kroppen er lave. Hvis du har lavt kalium, skal du tale med din læge om at tage kosttilskud for at rette tilstanden.