Hvordan kalium påvirker hjerteledning

Kalium er et mineral i din krop, der er ansvarlig for en række vigtige funktioner, hvoraf den ene holder dit hjerte slående. Dette skyldes, at kalium er en elektrisk ladet partikel. Denne afgift er afgørende for at afbryde en serie af udvekslinger kendt som natrium-kaliumpumpen, der holder dig hjerteslag. Hvis du har højt eller lavt indhold af kalium i din krop, kan din hjertefunktion blive påvirket.

Natrium-Kaliumpumpe

Kalium i din krop arbejder for at opretholde et stabilt hjerteslag på grund af en udvekslingsproces kendt som natrium-kaliumpumpen. Forestil dig denne pumpe som noget som en port, der tillader natrium og kaliumioner at passere ind og ud fra cellen. Når porten har tre natriumioner på ydersiden, åbnes den. Dette tillader to kaliumioner at skynde ud. Vedhæftet til natriumionerne er et stof, der hedder adenosintrifosfat, som er en vigtig energikilde til dine celler. Når natrium og kalium har lavet deres kontakt og natriumaflejringer ATP inde i cellen, går de tilbage til deres respektive steder. Den energi, der genereres fra udvekslingen, er ansvarlig for dit hjerte slag i et normalt tempo.

Hormonens rolle

Din krop regulerer mængden af ​​kalium i din krop. Hvis du har for meget, bliver dine nyrer signaleret for at frigøre overskuddet via din urin. Hvis du har for lidt, signalerer andre hormoner nyrerne for at spare så meget kalium som muligt. Hormoner som skjoldbruskkirtlenhormon, insulin og aldosteron er alle ansvarlige for at holde dit hjerte slået som det skulle. Alle disse faktorer arbejder sammen for at sikre, at dit hjerte kan slå i perfekt tid.

hypokaliæmi

Hypokalæmi er en tilstand, der opstår, når du ikke har nok kalium i din krop. Lavt kaliumniveau påvirker kroppens evne til at frembringe de nødvendige reaktioner for natrium-kaliumpumpen. Som følge heraf kan dit hjerte begynde at slå uregelmæssigt. Dette kan være farligt for dit helbred, fordi dit væv muligvis ikke konsekvent får blod eller ilt. Denne livstruende tilstand er typisk resultatet af et underliggende medicinsk problem eller en skade, såsom en alvorlig forbrænding. Hvis du oplever et uregelmæssigt hjerteslag ledsaget af muskelkramper, uforklarlig træthed eller mavesmerter, kan disse være symptomer på hypokalæmi.

hyperkaliæmi

Den omvendte af hypokalæmi er hyperkalæmi eller forekomsten af ​​overskydende kalium i din krop. Denne tilstand kan også påvirke hjerteledning. Dette skyldes, at natrium-kaliumpumpen er afhængig af vekselkursen for tre natriumioner til to kaliumioner. Hvis dine kaliumioner begynder at overstige natriumionerne, kan reaktionen forekomme uregelmæssigt eller slet ikke. Derfor er et af de vigtigste symptomer på hyperkalæmi et fraværende eller svagt hjerteslag, ifølge MedlinePlus. Fordi hyperkalæmi kan føre til hjertestop, er det vigtigt at søge lægehjælp straks, hvis du oplever symptomer som forandringer i vejrtrækning, kvalme, svaghed eller bevidstløshed.