Hvordan man bager med solsikkeolie

Solsikkeolie er en sund madolie, der består af 79 procent monoumættet fedt, 7 procent flerumættet fedt og 14 procent mættet fedt, som næsten er den samme sammensætning som ekstra virgin olivenolie. I moderation kan umættede fedtstoffer nedsætte din risiko for at udvikle hjertesygdomme. Bagning er en måde at tilføje solsikkeolie til din kost. Solsikkeolie har et højt røgpunkt, hvilket er den temperatur forbi, hvor en olie bliver usund at forbruge. På grund af det høje røgpunkt er solsikkeolie egnet til højtemperaturbage. Solsikkeolie har en mild smag, der supplerer bagværk, i modsætning til stærkere olier som oliven.

Substitutions solsikkeolie til smør eller forkortelse i cookie, kage eller brownie opskrifter. Olie kan skabe en anden, tættere konsistens, men du kan rette det ved at bruge tre dele olie i stedet for hver fire dele fast fedt som smør eller forkortelse. Også, hvis du tilføjer ekstra sukker og æg, vil du opnå en fluffier tekstur.

Brug solsikkeolie i stedet for forkortelse eller smør i pajeskorpen og bagværk. Endnu en gang vil dette ændre konsistensen, og du vil opnå en mindre flakket skorpe. Ikke desto mindre er en skorpe lavet med solsikkeolie meget sundere. Du undgår transfedt fra forkortelse og mættet fedt fra smør, som begge øger din risiko for hjertesygdom.

Brug solsikkeolie i hjemmelavede brødopskrifter. I en opskrift på to små runde brød eller et stort brød gærbrød, brug simpelthen 2 spsk. Ud over 1 tsk. Af solsikkeolie. Brug dette i stedet for smør eller noget andet fedt, opskriften kræver.