Hvordan man laver en hel kylling i en rivaliserende otte quart roaster

Små apparater som roosterovne er perfekte til sommerdage, når køkkenet ikke behøver mere varme. Små roster er mere effektive end store ovne og sparer fugt, hvilket resulterer i fugtige overflader til udskæringer af kød og fjerkræ, der ofte tørrer ud i en stor ovn. De frigør også ovnen under travle ferier. En 18- eller 22-qt. Roaster kan være fint for Thanksgiving kalkun, men flere kompakte enheder gør et bedre arbejde for familie diners. Ristet hel kylling gør en økonomisk sund hverdagsmiddag.

Forvarm rosterovnen til 350 grader Fahrenheit. Udpak kyllingen. Fjern giblets og sæt dem til side eller køle indtil brug. En 8-qt. Ovnen skal være stor nok til at holde en 4- til 5-lb. Friture eller 6- til 8-lb. Stege kylling.

Skyl kyllingen grundigt med koldt vand og tør det tørt med papirhåndklæder ind og ud. Placer kyllingen på stekepanelet. Træk eller trim det ekstra fedt væk fra bundens åbning og nakke. Roasters vil have mere fedt. Fold vingespidser bag fuglens ryg for stabilitet i roasteren.

Gnid kyllingen ind og ud med en forberedt gnid eller med salt, peber og hvidløg. Andre krydderier kan omfatte salvie, rosmarin eller selleri salt. Spild ikke kyllinger, i stedet læg en selleri med nogle margarine, en citron eller lime udskåret i halvdelen af ​​fuglen.

Sæt rostningsstativet langsomt ind i roasteren og udskift dækslet. Stegfritikere under 5 kg. I 15 til 17 minutter pr. Pund og roster under 8 lbs. I 18 til 20 minutter pr. Pund. Roasters kræver ikke nogen basting.

Kontroller fuglen med et kødtermometer mellem 20 og 30 minutter, før det skal gøres. Test med et øjeblikkeligt termometer på indersiden af ​​den tykkeste del af låret og undgå enhver knogle. Tilsæt en finish smag som citrus, teriyaki eller italiensk dressing, hvis det ønskes. Tage så lidt tid som muligt, og udskift låget hurtigt for at spare på varmen.

Steg indtil kyllingelåret når 165 grader, og træk derefter roosterstativet ud og skyll kyllingen på en plade for at hvile i et par minutter, før det skæres. Brug pande- og fadetryk til sauce.