Hvordan man laver en sensorisk kost til teenagere

Teenagere med sensorisk behandlingsforstyrrelse, SPD, kan kæmpe enten med at være sløv og umotiveret eller ved at være hyper, overstimuleret, let irriteret og ude af stand til at fokusere på opgaven ved hånden. Formålet med at skabe en sensorisk kost i teenagere er, at de udvikler vaner og mønstre af selvregulerende adfærd, der gør dem i stand til at fungere optimalt som voksne. Nogle ergoterapeuter har fundet ud af, at efter en regelmæssig sensorisk diæt kan du omstrukturere dit barns nervesystem over tid, så hans krop bliver bedre i stand til at regulere sig selv. Vær konsekvent i at anvende den sensoriske kost på daglig basis og gennem alle livets områder.

Inddrag din teen i at identificere begivenheder og lejligheder, der får ham til at føle sig overvældet, irritabel eller sløv. Har din teenagere et tidsskrift i en uge eller to og optag dine egne observationer også. Husk lejligheder hjemme, skole og socialt, som var negative erfaringer og forsøge at identificere, hvad udløserne var. Bemærk hvilke aktiviteter der hjalp ham til at føle sig bedre bagefter. Samarbejdet om at identificere aktiviteter, der hjælper ham med at føle sig mere rolige, mere kontrollerede og motiverede.

Overvej at købe eller installere en gynge eller hængekøje eller gøre daglig brug af gynger i en nærliggende park. Aktiviteter, der involverer bevægelse, har vist sig at reducere stresskemikalier i hjernen og vil hjælpe din teenager til at roe sig ned eller føle sig mere organiseret. Trampoliner og gyngestole er også nyttige.

Engagere din teen i hårdt arbejde som raking, grave, klippe og støvsuge, hvilket vil give proprioceptive input, der beroliger og organiserer. En døsig teenager kan føle sig mere opvokset og motiveret efter at have udført tunge muskelarbejde. Dybtryk kan også være nyttigt. Nogle teenagere nyder godt af massagebehandlinger, mens andre føler sig mere opmærksomme efter brug af en vibrerende tandbørste. Planlæg de bedste tider på dagen for at gøre disse aktiviteter.

Find ud af, hvad der lytter til eller motiverer din teenager. At spille blød musik kan hjælpe teenageren til at slappe af og fokusere efter en hård dag i skolen, eller at spille naturlig støj i baggrunden kan hjælpe hende med at fokusere på lektier. Nogle teenagere finder støj fra en vandfunktion eller fisk akvarium beroligende, mens sløv teens kan føle energi efter at have lyttet til popmusik. Bestem hvordan og hvornår at indarbejde disse auditive aktiviteter i den daglige rutine.

Reducer rod, hvis din teen er let over-stimuleret og irriteret af et rodet miljø. Hold arbejdsområdet rent og sørg for effektive opbevaringsmuligheder for papirvarer. Husk at farver kan berolige eller stimulere, så brug farver klogt i dit hjem.

Tænk på lugte og smag, at din teenager finder nyttige. En døsig teenager kan opleve, at tygge surdej og stærke pebermynte eller spise citrusfrugter holder ham opmærksom, mens en irriteret teenager kan finde duften af ​​vanilleberoligende. Hjælp din teenager til at planlægge hvordan man bruger nyttige lugt og smag på forskellige punkter i sin tid.

Tal med din teenagers skole. Brug af regelmæssige sensoriske aktiviteter i løbet af skoledagen bør hjælpe din teenager til at arbejde mere effektivt. Hvis din teenagers skole ikke er overbevist, så spørg dem om at tillade det for en prøveperiode og derefter vurdere det. Nogle ideer er: at tage korte øvelsespauser for at gå, strække, gøre pushups eller hoppe jacks; bruge en lydafspiller til at lytte til musik, der beroliger eller stimulerer hende, så hun kan fidget med et stræk eller klæbende objekt i lommen Tillader hende at tygge på et acceptabelt objekt. Forsøg med forskellige siddepladser i klasseværelset for at finde den mest passende.