Hvordan man rydder rosacea uden medicin

Rosacea er en hudtilstand karakteriseret ved ansigtsrødhed og små, pusfyldte bump, der forekommer på tværs af panden, næse, kinder og hage. Omkring en ud af 20 amerikanere lider af rosacea ifølge den amerikanske osteopatiske College of Dermatology, og betingelsen er højst sandsynlig for at påvirke voksne ældre end 30 – især retfærdige personer, der er tilbøjelige til at rødme. Selv om en række topiske og orale behandlinger er tilgængelige for bekæmpelse af rosacea, kan simple ændringer i kost og livsstil være nok til at forbedre din hud uden brug af medicin.

Reducer dit indtag af rosacea-udløsende fødevarer og dampende-varme måltider. National Rosacea Society lister krydret mad, yoghurt, lever, aubergine, creme fraiche, tomater, avocado, spinat, citrusfrugter, chokolade, vanille, ost, eddike, sojasovs, figner, bananer, blommer, rosiner og bredbønner som Fælles kostudløsere for rosacea. Derudover kan termisk varme fødevarer bidrage til opblussen, så lad dine måltider afkøles, før du spiser dem.

Minimer din eksponering for ekstreme temperaturer – såsom varme brusere, saunaer, kolde svømmebassiner eller frigid vinterluft. Hårde temperaturer kan medføre, at dine blodårer udvides og forværrer udseendet af rosacea.

Engagere i korte, men hyppige sessioner med lavintensiv træning, snarere end længere perioder med højintensitetsaktiviteter – og træffe foranstaltninger for at holde dig kølig. Anstrengende øvelse kan udløse rosacea-opblussen i over halvdelen af ​​rosacea-lider, ifølge RosaceaNet, men udøve i kølige omgivelser og holde sig godt hydreret med koldt vand kan regulere din kropstemperatur og holde din hudfarve fri.

Reducer din eksponering for stimulanter – herunder cigaretter, kaffe, te, koffeinfri læskedrikke og sukkerholdige godbidder. Som International Rosacea Foundation forklarer, kan stimulanter udløse overdreven olieproduktion i dine talgkirtler, hvilket forværrer rødmen og pustulationsdannelsen i forbindelse med rosacea.

Vedtage en rosacea-venlig hudpleje regime. Mayo Clinic anbefaler at undgå rengøringsmidler og kosmetik, der indeholder alkohol, vaske pauseområder med mild ansigtsrensning og vælge kosmetiske produkter mærket “noncomedogenic” – hvilket tyder på, at de ikke tilstopper porer. Derudover kan der påføres et oliefrit bredspektret solcreme til dit ansigt, der beskytter din hud mod solskader, en potentiel trigger for rosacea.

Kontakt en læge for at teste for fødevareallergier. Rosacea – især når det optræder i forbindelse med symptomer som fordøjelsesbesvær, migræne og træthed – kan signalere intolerance eller allergi overfor en bestemt fødevare. At identificere fødevareallergier og undgå de krænkende diætkriminelle kan forbedre din rosacea.