Hvordan påvirker sulten højt blodtryk?

Sultning er en form for underernæring, som skyldes at være frataget mad eller spiser mad, der er utilstrækkelig til din krops ernæringsmæssige behov. Ikke at spise for en dag eller længere vil forårsage sult. Sult og underernæring har langsigtede virkninger på blodtrykket, herunder at få dit blodtryk til at hæve.

Højt blodtryk

Højt blodtryk eller hypertension er en tilstand, hvor dit blodtryk er forhøjet til et niveau, der er tilstrækkeligt til at forårsage skade. Det minimale blodtryk for hypertension, der skal diagnosticeres, er 140/90 mmHg, forklarer MayoClinic.com. Generelt er både de systoliske og diastoliske trykaflæsninger vigtige. Det er imidlertid typisk for personer over 50 år at have hypertensive systoliske tryk, selvom deres diastoliske forbliver normale. Faktorer såsom utilstrækkelig kalium og D-vitamin i din kost hæve din risiko for at udvikle hypertension. Overdreven stress vil også få dit blodtryk til at spike, om end midlertidigt.

Underernæring og højt blodtryk

Sult og underernæring underkaster din krop både stress og potentielle kalium- og vitamin D-mangler. Dit blodtryk vil sandsynligvis stige som følge af disse faktorer. En undersøgelse i et 2004-udgave af “Nefron Clinical Practice” viste, at blodtrykket steg i underernærede børn, herunder dem, der blev genoprettet af underernæring seks år senere. Undersøgelsen omfattede 172 fattige børn, som var over 2 år. Ud af de 172 børn, der deltog, 91 led under underernæring, var 20 tilbage af underernæring, og de resterende 61 var ikke underernærede. Blodtryks aflæsninger blev taget fra to af de tre grupper og sammenlignet med de af gruppen, der ikke var underernærede. Resultaterne af undersøgelsen viste, at begge grupper havde blodtryksaflæsninger, der var så meget som 29 mmHg højere end kontrolgruppens blodtryksaflæsninger. Resultaterne understøtter påstanden om, at sulten hæver blodtrykket.

Barndomsstærkevirkning på voksent blodtryk

Eksponering for sult i barndommen hæver din risiko for at udvikle hypertension senere i livet. “Den Europæiske Journal of Epidemiology” offentliggjorde en undersøgelse i 2007, der viste, at hovedparten af ​​mændene udsat for svær sult mellem 6 og 15 år døde af iskæmisk hjertesygdom og cerebrovaskulær sygdom, tilstande forbundet med hypertension. Undersøgelsen undersøgte de langsigtede virkninger af alvorlig sult og stress under belejringen af ​​Leningrad i 1941 til 1944 på overlevende mænd og kvinder, der var mindst 6 år på belejringstidspunktet. Undersøgelsen involverede næsten 4.000 mænd og lidt over 1.700 kvinder. De blev undersøgt for potentielle kardiovaskulære problemer i 1970’erne og 1980’erne og indtil undersøgelsens konklusion i 2005. Undersøgelsen viste, at det systoliske blodtryk fra deltagerne udsat for svær sult var så meget som 17,5 mmHg højere end deres samtidige, der ikke oplevede sult I den pågældende tidsramme.

DASH Kost og blodtryk

At overholde en kost som kosttilstande til at stoppe hypertension eller DASH-kost er en måde at klare hypertension på og forhindre underernæring og sult, MayoClinic.com-noter. DASH er specielt designet til at hjælpe dig med at sænke dit natriumindtag og spise en række fødevarer, der har næringsstoffer, der hjælper med at sænke blodtrykket, såsom kalium, calcium og magnesium. DASH har været kendt for at begynde at have positive virkninger på dit blodtryk omkring to uger efter at du begyndte at følge dietten.