Hvordan påvirker supination løbere?

Running tiltrækker mange atleter, fordi det kræver lidt gear og få færdigheder til at komme i gang. Da du bruger mere tid i sporten, indser du, at teknik, som form og vejrtrækning, påvirker ydeevnen. På samme måde kan forkert teknik og biomekanik skade præstationen. Supination er et biomekanisk problem, som ikke kun påvirker din gang, men kan føre til skade.

Definition

Supination er den udadgående rulle af foden under din løbende skridt. Det er modsat af pronation, som forårsager en indadgående rulle af foden. Når din fod rammer jorden under supination, rammer din helbred først og din vægt ruller på ydersiden af ​​din fod.

Symptomer

At skubbe ydersiden af ​​din fod under supination mindsker din fods evne til at absorbere effekten af ​​din skridt. Dette resulterer i mulig hæl-, knæ-, hofte- og rygsmerter. Fælles kvæstelser forårsaget af supination omfatter plantar fasciitis, shin splinter og ankel forstuvninger.

Årsager

Løbere med høje buer er mere tilbøjelige til at supination, da manglen på bue støtte skubber vægtens vægt til ydersiden af ​​foden. Du kan kontrollere, om du har høje buer ved at gå på tværs af beton med våde fødder. Et højbuefodaftryk viser dine tæer, hæl og bare en tynd strimmel udenfor din fod. Du vil ikke se størstedelen af ​​din eneste.

Diagnose

En specialist, som f.eks. En podiater, kan analysere din gang for at undersøge om supination. Hvis du har mistanke om supination, skal du kontrollere solens løbesko. Hvis du supinerer, slår dine sko hurtigere på hælen og uden for din sko.

Forebyggelse

Ortotiske indsatser hjælper med at korrigere supination ved at yde støtte, der forhindrer din fods udadgående rotation. Hvis du oplever løbeskader, som du har mistanke om fra supination, skal du tale med en podiater om at have ortopæd til dine fødder. Mens det er muligt at købe orthotics fra en fodtøjbutik, vil et specielt par fra en læge bedre rette op på dine specifikke biomekaniske problemer. Sko med ekstra polstring giver pude til at absorbere effekten af ​​din hælstrejke. Dette kan medvirke til at forhindre overforbrugsskader forbundet med supination.

Du kan muligvis rette op på din kamp for at stoppe over-supination. Ændring af din gang, så din mellomsåle rammer jorden først, i stedet for din hæl, hjælper med at mindske virkningen af ​​din skridt og forhindrer din fod i at rulle udad. Den udadgående roll under supination starter med din hælstrejke. At fjerne denne første indvirkning gør det vanskeligere for din fod at rulle udad.

Overvejelser