Hvordan tillader jeg mit hår uden at få kemiske forbrændinger?

At en til to timer brugt i stolen at få en perm kan spare kvinder flere timer krøllet eller rette deres hår hver morgen. Hvis det gøres ordentligt, er det permanent en sikker proces, at krølle eller slappe af håret kemisk. Men mange ting kan gå galt, som alle vil føre til ubehagelige og potentielt katastrofale kemiske forbrændinger. Ikke kun er forbrændingerne smertefulde, de kan også føre til midlertidigt hårtab. Uanset om du har håret til at virke professionelt eller hjemme, er korrekt forberedelse og anvendelse afgørende for at forhindre kemiske forbrændinger.

Vask dit hår med afklarende shampoo fire til fem dage før perm. Afklarende shampooer hjælper med at fjerne overskydende olie, snavs og rester fra dit hår, hvilket skaber et bedre færdigt udseende. Undgå at vaske dit hår inden for de sidste fire til fem dage, før det tillades, for at lade hovedbundens naturlige olier bygge, hvilket hjælper med at beskytte din hovedbund mod kemiske forbrændinger.

Undgå at gnide eller klø din hovedbund så meget som muligt i løbet af de to eller tre dage før perm. Gnidning og kløe i hovedbunden forårsager små udskæringer og slid, som kan blive irriteret og betændt under perm. Hvis du skal, prøv forsigtigt at smide dit hår for at lindre en kløe i stedet for at røre din hovedbund direkte.

Undgå at udøve kraftigt de sidste to til tre dage før perm. Sveden – og saltet, der naturligt findes i din sved – akkumulerer på din hovedbund, og det vil ikke kun neutralisere de naturlige olier, men kan også medføre, at din hovedbund kløe.

Børste ud hvert skæl af håret. Dette forhindrer dig i at pusse ud nogen snurre, mens de permanente kemikalier anvendes. Rygning eller børstning på dit hår under kemisk behandling kan irritere din hovedbund, hvilket fører til en potentiel kemisk forbrænding.

Påfør et tyndt lag baseolie til din hovedbund. Olien hjælper med at skabe en ekstra barriere mellem din hovedbund og kemikalierne. Hvis du har følsom hud, der er tilbøjelig til at brænde, er det især vigtigt at vælge et produkt formuleret til din følsomme hovedbund. Køb en baseolie fra en salon eller skønhed forsyning butik med ricinusolie eller olivenolie og påfør et tyndt lag af det over hele din hovedbund minutter før perm. Vær opmærksom på at anvende basisolien på området omkring dine ører og halsen for at undgå at brænde disse ofte oversete områder.

Vær opmærksom på uret efter påføring af kemikalierne på dit hår. Undgå at lade kemikalierne være længere end anbefalet af fabrikanten. Hvis du føler dig lidt brændende, skylles kemikalierne straks ud, før den lille irritation bliver en alvorlig brændende fornemmelse.