Negle og mangel på vitamin

Lægen tager patientens hænder, men det er ikke til trøst. Lægen ser forsigtigt ud, hovedsagelig på neglefladerne, som kan afsløre en række medicinske tilstande, såsom problemer med lever og nyrer. Fingernails kan endda angive mangler i kosten. Farve, tekstur og form betragtes alle. Selvom det ikke er en erstatning for blodarbejde eller billeddannelse, kan kritisk visning af neglene fremskynde en medicinsk diagnose eller være en god indikator for en mangelfuld diæt.

Sunde negle

En sund negle skal være klar, glat og bøjelig. Den skal have hvide måner ved bunden, og neglen, der vokser ud over fingeren, skal være cremet hvid. Huden under neglen skal være en rosenrød version af din grundlæggende hudfarve. Enhver ændring i negles udseende kan indikere mangel eller sygdom.

Tjek dine negle for sundhed

Tjek dine negle ugentligt for at være sikker på, at de ser sunde ud. Enhver abnormitet kan være signifikant. Se efter tekstur og farve. Formerne på neglene kunne også angive et problem. Kvadrede negle kan skyldes hormonproblemer. Generelt underernæring kan forårsage “bukser” i negle, kaldet “Beau’s linjer.” C-vitaminmangel er undertiden forbundet med rødbrune pletter og grober i slutningen af ​​negle. I mere milde former antages mangel på C-vitamin at forårsage mere hængespiker og hævelse nær søm. Gulede negle angiver, at neglevæksten er langsommere end normalt, hvilket er forbundet med en række sundhedsmæssige problemer, såsom diabetes, men det er også relateret til mangler i jern og zink. Zinkmangel kan også dukke op som hvide pletter på neglene. Alvorlig jernmangel kan forårsage fladderede negle, der har depression, kaldet koilonychias. Jernmangel kan forårsage mangel på energi.

B12 til skylden

Blå fingre angiver altid mangel på ilt. Hvis dette er en midlertidig tilstand, kan det tyde på, at personen er i nød. Hvis det er kronisk, så er der sandsynligvis et lunge- eller blodproblem. Kostbehovet ville være for lidt jern eller B12. B12-mangel viser sig på flere måder på neglen. Det kan manifestere sig i en reduktion af lunulaens synlighed, “månen”. Ridges kan også være tegn på B12-mangel. Hvis manglen fortsætter, kan det resultere i tingling i fingrene, plus balanceproblemer, hukommelsesproblemer og depression.

Meds

Medicin kan også forårsage sømproblemer. Mange mennesker begynder at tage sølv til forskellige forhold. For meget sølv kan faktisk få dine negle til at blive blå. At tage NSAIDs for betændelse kan få negle til at blive svage. Andre lægemidler har bivirkninger, der også optræder i negle.

Spise rigtig godt for sunde negle

Fingernails er følsomme overfor dårlige kostvaner. Spise uønsket og ignorere fødevarepyramiden vil sandsynligvis forårsage mangler. En sund kost kræver balance mellem frugt og grøntsager, korn, mælk og kød. Eliminering af en kategori af disse kan være sund, hvis næringsstoffer omhyggeligt erstattes med de resterende fødevaregrupper. Under stressperioder kan kroppen forbrænde visse vitaminer (såsom B-vitaminer) mere end andre, så kosttilskud kan være en god kilde til disse næringsstoffer. Sunde negle kræver masser af calcium og zink, som er særlig vigtige for gravide kvinder. Graviditet er en tid, hvor en kvinde bør være særlig opmærksom på sin kost. Kontrol af neglerne hver uge er en god vane at danne.