Øvelser til lange fly rides

At bruge længere tid på at sidde på et fly kan påvirke dit helbred. Ifølge Qantas flyselskabs hjemmeside “Din helbredstilfælde” kan din blodcirkulation påvirkes, og dine muskler kan spændes op. Vandretention i dine ben kan føre til hævede fødder og langvarig immobilitet, en risikofaktor for blodpropper og dyb venetrombose. Der er øvelser du kan gøre for at forbedre blodcirkulationen og lindre symptomerne på immobilitet. Gør disse øvelser regelmæssigt i hele flyvningen, så ofte som du vil.

Aflast stivheden på nakke og skuldre ved at rulle halsen fra venstre mod højre i en cirkel efterfulgt af en lille strækning ved at bøje halsen fra side til side. Skul skulderrullerne for at øge blodcirkulationen ved at hælde dine skuldre fremad og opad i cirkulær bevægelse. Endnu bøj dit hoved fremad ved at bøje halsen. Placer dine hænder bag nakken for at give et lille pres. Hold i 30 sekunder. Rett op og læg den ene hånd på din pande. Tag dit hoved fremad, mens du modsætter bevægelsen med din hånd. Hold i nogle sekunder og lind. Gentag 10 til 20 gange.

Stret ryggen for at lindre tryk og muskelstivhed dannet under immobiliteten. Tag din overkrop ned til brystet rører dine lår. Hold i et par sekunder og langsomt vende tilbage. Gentag 20 til 30 gange. For at arbejde i mavemusklerne suger du ved at udånde alt luft ud af lungen, og i stedet for at indånde, træk din mave til ribbenburet og hold i et par sekunder, før du slapper af og indånder. Gentag 10 til 20 gange.

Løft knæ for at forbedre blodcirkulationen tilbage til dit hjerte fra dine ben. Mens du sidder, løft dit venstre knæ ved at sammentrække dine lårmuskler, hold i nogle sekunder og lavere. Gør farten 20 til 30 gange og gentag derefter med dit højre knæ. Gør en øvelse ved at klemme dit højre knæ med dine hænder og kram det mod brystet. Hold i 30 sekunder og gentag derefter med det andet ben. Gentag 10 gange med begge ben.

Ankelruller er nemme at gøre mens du sidder. Løft begge fødder fra gulvet og træk cirkler med tæerne, gå med uret med en fod og mod uret med den anden. Efter 15 sekunder, vend retninger i yderligere 15 sekunder. Gentag så ofte som du vil. Lav et underben stræk ved at placere dine tæer til gulvet og presse dine hæle opad så højt som muligt, indtil du føler stretchen. Hold i nogle sekunder og slip derefter. Gentag 20 gange, gør det så ofte som muligt. Disse øvelser vil hjælpe med at holde dit blod cirkulerende og forhindre dannelse af blodpropper.

Stå op og gå op og ned ad gangen lejlighedsvis. Hvis der er plads på bagsiden af ​​flyet for at strække uden at forstyrre andre passagerer, skal du strække hele kroppen ved at komme op på dine tiptoes og udvide dine arme så højt som muligt. Stret ryggen og benene ved at bøje din talje og røre tæerne med dine hænder. Du kan også gøre knæløftninger mens du står, ved at gribe dit knæ og trække det mod brystet. Hold i 10 sekunder og gentag med dit andet ben.

Nakke og skulder øvelser

Tilbage og abdominal øvelser

Knæøvelser

Ankeløvelser

gåture