Spise surkål mens gravid

De diætbeslutninger du laver under graviditeten har en direkte indvirkning på, hvor sund du er, mens du forventer, samt påvirker din babys vækst og udvikling. Selvom visse fødevarer ikke er sikre at spise under graviditeten, er surkål ikke en af ​​dem. Faktisk kan surkål få plads i din graviditets kost, fordi det leverer flere vigtige næringsstoffer, som du og dit ufødte barn skulle have. Den ene overvejelse er natriumindholdet i fødevaren, men selv det er ikke en stor bekymring i de fleste situationer.

En kopp surkål leverer ca. 2 milligram jern, hvilket er 7 procent af de 27 milligram jern, du har brug for hver dag under graviditeten. Jern er nødvendig, fordi det kan reducere risikoen for for tidlig fødsel og et barn med lav fødselsvægt, ifølge den amerikanske graviditetsforening. Denne kopp surkål leverer også folat, der forhindrer fødselsdefekter og C-vitamin, som hjælper dig med at optage jern og fremmer sund udvikling af væv.

De 4,1 gram fiber i en kopp surkål er et andet plus i forhold til din graviditet. Mange gravide kvinder udvikler forstoppelse, men spiser masser af fiber er en måde at forhindre, at der sker. Den amerikanske graviditetsforening anbefaler at du spiser mellem 25 og 30 gram fibre om dagen i løbet af vores graviditet for at reducere risikoen for forstoppelse.

Der er 939 milligram natrium i en kop surkål, hvilket er omkring 41 procent af de 2.300 milligrams friske voksne bør begrænse sig til hver dag. Selvom du sandsynligvis ikke skal forbruge så meget natrium regelmæssigt, har din krop faktisk brug for rigeligt natrium under graviditeten for at opretholde sunde væskeniveauer, bemærker BabyCenter-webstedets notater. Selvfølgelig kan du ikke blive vanvittigt at spise så meget natrium som du vil, men du behøver ikke nødvendigvis bekymre dig om at spise en kop surkål fra tid til anden heller.

På grund af det høje natriumindhold bør surkål ikke være en daglig del af din kost. Du kan sikkert forbruge det fra tid til anden, men spørg din læge, hvad en sikker øvre grænse for natrium er for dig. Sauerkraut indeholder også probiotika, som er gode bakterier, der lever i din mave. Ifølge en artikel fra 2005 i “Canadian Family Physician”, er gravide kvinder, der tager probiotika, en reduceret risiko for bakteriel vaginose, en tilstand, der kan øge risikoen for for tidlig fødsel. Spise surkål er sikkert, men spørg din læge, før du tager probiotiske kosttilskud.

Baby-voksende vitaminer og mineraler

Roughage er en Plus

Natrium … Worrisome eller ikke?

Yderligere Information