Urter, der øger appetitten

Dårlig appetit kan være et symptom på et dybere fysisk eller psykisk problem. Mange lidelser, herunder gastrointestinale problemer, depression, stress, anoreksi og leversygdom, kan medføre tab af appetit, nogle gange med livstruende konsekvenser. Urter kan hjælpe med at stimulere din appetit og regulere dit fordøjelsessystem. Rådfør dig med en kvalificeret sundhedspraktiserende læge for at diagnosticere din appetitproblemer nøjagtigt, inden du starter behandling med urt.

Urter for at øge appetitten er stimulerende tonics kaldet bitters. I sin bog fra 2003 “Medical Herbalism: Science and Practice of Herbal Medicine” forklarer klinisk herbalist David Hoffmann, at bittere påvirker centralnervesystemet, hvilket signalerer tarmen for at frigive fordøjelseshormoner, der stimulerer appetitten. Bitters øger også leveren galde, hvilket hjælper fordøjelsen. Du kan tage bitter som te eller tinkturer. Rådfør dig med en vidende praktiserende læge for brug og doseringsanvisninger.

Gentian, eller Gentiana lutea, er en gul blomst fundet i hele Europa. Traditionelle healere bruger rødderne og jordstænglerne som en bitter tonic til at behandle dårlig appetit, fordøjelsesproblemer og anoreksi. De aktive ingredienser omfatter bittere kemikalier kendt som secoiridoider, som øger appetitten ved at stimulere produktionen af ​​spyt, mavesyre og galde. I deres 2009 bog “Lægemidler af verden” fortæller botanikeren Ben-Erik van Wyk og biolog Michael Wink, at gentian også indeholder det kemiske amarogentin, et af de mest kendte stoffer. Du kan tage gentianrot som en te, tinktur eller kapsler. Konsulter en kvalificeret herbalist til dosering og brugsanvisning.

Velsignet tistel, eller Cnicus benedictus, er en krydret middelhavet plante med gule blomster. Frøene og luftdelene indeholder et bittert glycosid kaldet cnicin, og herbalists bruger planten som en bitter tonic. Som andre bittere øger tistlen mavesaft og galde, stimulerer appetit og hjælper fordøjelsen. Hoffmann anbefaler en te eller tinktur af tistel til appetitab og anoreksi. Brug ikke denne urt hvis du er gravid.

Centaury, eller Centaurium erythraea, er medlem af den gentianske familie. Anlægget har små lavendelblomster og findes over hele verden. Healers bruger antenne dele som en bitter tonic og til at stimulere mavesaft. Hoffmann anbefaler at bruge te eller tinktur til dårlig appetit og anoreksi ledsaget af leversvaghed. For anoreksi kan du kombinere centaurien med kuldrod og kamille. Kontakt din læge, før du tager denne urt, hvis du er gravid.

Herbal Actions

Ensian

Salig Thistle

centaury